• ¿Qué es la identidad corporativa?

  La identidad corporativa de una empresa no es otra cosa que su razón de ser: Qué es, qué hace y cómo lo hace. Es la suma de características, valores y creencias con las que una empresa se identifica, y gracias a las cuales, se diferencia del resto de empresas, a lo largo del tiempo.

  En definitiva, la identidad de una empresa es su personalidad, su ADN, su alma, que la hace única y diferente a las demás. Es todo lo intangible que nos aporta y ese no sé qué por el que nos hacemos fieles consumidores de sus productos.

 • Elements de l'identitat visual corporativa

 • 1. Nom, que simbolitzi l'identitat corporativa

  Escollir el nom adequat per a un negoci és tot un desafiament, ha de representar tot el que és l'empresa, explicar una història. És el primer element de diferenciació de l'empresa.

  2. Logotip de la marca

  El logotip és un disseny que acompanya o substitueix el nom de l'empresa. I ha de complir aquestes premisses: ser distintiu, durador i sostenible. A més de transmetre tot el que significa l'empresa.

  3. Tipografia, que representi la personalitat de la marca

  És la clau d'una identitat visual efectiva. Empreses com Apple o Mercedes-Benz poden reconèixer immediatament gràcies al seu estil tipogràfic, distintiu i coherent. És molt important que tingui una personalitat única i que sigui clara i fàcil de llegir.

  4. Colors, que diferenciïn l'identitat d'empresa

  L'elecció de la paleta de color tampoc s'ha de deixar a l'atzar. El color s'utilitza per evocar emocions i expressar personalitat. Estimula les associacions de marca i accelera la diferenciació. Pensem en una llauna vermella o en un paquet de regal morat, no necessitem llegir Coca-Cola, o Aristocrazy, per saber on s'ha comprat. En veure els colors, un conjunt d'impressions ens ve a la ment.

 • 5. Imatges que evoquin la marca

  L'ús que fem de les imatges, ja siguin fotos, il·lustracions o icones també forma part de la identitat visual corporativa de la nostra marca, i ha de ser coherent amb la resta d'elements.

  6. Pàgina web, que augmenti l'experiència de marca

  Avui dia, el web encapçala la llista de necessitats de la marca. Cal cuidar el seu disseny, la seva usabilitat i els seus continguts. La pàgina web s'ha convertit en la segona millor experiència d'una marca, només superada per l'experiència real, i en molts casos és més eficient i més ràpida.

  7. Papereria corporativa, que plasmi la identitat

  És cert que les cartes i sobres es fan servir cada vegada menys, però les targetes de visita, els flyer, fullets i catàlegs segueixen sent elements de papereria molt usats per les empreses per comunicar-se amb els consumidors, i de nou, oportunitats diverses per plasmar la seva personalitat en cada un d'aquests elements.

  8. La senyalització

  Un altre element que funciona com a identificador d'una marca és la senyalització. Quan es tracta de negocis amb locals comercials, tota la decoració, inclosa la façana i el rètol amb el nom de la marca, representarà el que som.
 • Exemples d'Identitats visuals que hem creat